Een voedselbos gaat vaak om meer dan een traditionele boomgaard. Het is een uniek ecosysteem waar bomen, kruiden en planten samenwerken en voedselproductie voor de buurt een feit wordt. Een voedselbos voor je medewerkers of de buurt? Altijd een goed idee! Het biedt niet alleen allerlei lekkers – van vruchten over noten tot kruiden – maar het versterkt ook de biodiversiteit, verbetert de bodem en draagt bij aan klimaatadaptatie.
Met een eigen voedselbos toon je jouw engagement voor een duurzame omgeving. En het is zeker iets leuks als je bijvoorbeeld in de voedingsindustrie actief bent. Zo maak je duurzaamheid echt tastbaar en concreet.
Het voedselbos zal doen wat het moet doen: het wordt aangelegd met de juiste, inheemse soorten die bestuivers, vogels en kleine zoogdieren aantrekken. En je verbetert er de lokale bodemstructuur mee. Maar bomen en planten slaan ook koolstof op en verminderen de impact van droogte en extreme regenval. Fauna en flora op hun best dus!
Noten, vruchten en kruiden uit een voedselbos kunnen lokaal worden gebruikt of gedeeld met de buurt. Maatschappelijke meerwaarde in veelvoud.
Samen een voedselbos planten is een unieke en zinvolle ervaring, waarmee je mensen geloofwaardig en enthousiast kan meepakken in je duurzame plannen. Met een eigen voedselbos toon je je duurzame ambities en maak je je bedrijf aantrekkelijker voor talent.